Začíná koncertní turné vítězů rozhlasové soutěže Concertino Praga 2014

19. červen 2014

Slavnostním koncertem laureátů začne v neděli 22. června 2014 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina koncertní turné vítězů 48. ročníku Mezinárodní rozhlasové soutěže mladých hudebníků Concertino Praga 2014. V exkluzivním přímém přenosu si mohou zahajovací koncert naladit i posluchači Vltavy.

Zbylé koncerty turné proběhnou v rámci 46. ročníku Jihočeského festivalu v pěti jihočeských městech – Českém Krumlově, Bechyni, Třeboni, Českých Budějovicích a Jindřichově Hradci, odkud bude závěrečný koncert opět živě přenášet stanice Vltava. Koncerty z ostatních měst odvysílá Vltava ze záznamu.

Jsme vděčni za to, že tito mladí lidé mají příležitost představit se publiku nejen v pražském Rudolfinu, ale i ve městech na jihu Čech, která jsou svou architekturou jedinečnými dokumenty lidského umu a estetického cítění,“ dodává k letošnímu ročníku soutěže Jan Simon, ředitel Centra uměleckých těles, soutěží a přehlídek Českého rozhlasu.

Na koncertním turné vystoupí i absolutní vítěz soutěže, klarinetista Matouš Kopáček, jemuž Český rozhlas vydá profilové CD.


Soutěž Concertino Praga tradičně pořádá Český rozhlas pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky pod patronací Evropské vysílací Unie (EBU). Concertino Praga je dlouholetým členem Evropské unie hudebních soutěží pro mládež (EMCY).

Podrobnější informace, programy jednotlivých koncertů, profily účinkujících či kontakty na předprodejní místa naleznete na rozhlas.cz/concertino. Pro další informace kontaktujte, prosím, produkci soutěže na e-mailu: concertino@rozhlas.cz , tel.: 221 551 502, mobil: 601 594 618.

Spustit audio