Zlín film festival přivítá Český rozhlas

30. květen 2018

Den s Českým rozhlasem, který se uskuteční 31. května na náměstí Míru ve Zlíně, je nedílnou součástí v pořadí již 58. ročníku Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. V rámci speciálního programu se představí Rádio Junior, Český rozhlas Dvojka a stanice Český rozhlas Zlín. Návštěvníci se také mohou těšit na vystoupení hvězd populární hudby.

Čtvrteční Den s Českým rozhlasem zahájí Moravské děti. Vystoupení dětí ze škol zapojených do stejnojmenného projektu Českého rozhlasu Zlín budou mít návštěvníci možnost zhlédnout od 10 hodin na zlínském náměstí Míru. Od 13 do 18 hodin se se svým programem představí Rádio Junior. Pro návštěvníky i posluchače této speciální stanice pro děti je připravena Ušounova pohádková školka, vystoupení oblíbené zpěvačky a youtuberky Naty Hrychové nebo beseda ve Festival Café s moderátorem Vladimírem Krocem. „Tvorba pro děti je jedním z důležitých pilířů rozhlasového vysílání, jehož podpoře se dlouhodobě věnujeme. I proto se Český rozhlas stal tradičním partnerem Mezinárodního festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. Těším se, že se opět staneme součástí festivalového dění nejenom prostřednictvím našeho vysílání, ale také díky doprovodnému programu stanic,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Večerní program bude v režii stanice Český rozhlas Dvojka. Ta si pro posluchače a návštěvníky připravila koncert jednoho z nejvýraznějších umělců mladé generace Sebastiana. Držitel Českého slavíka a autor hitů „Toulavá“, „Záchranný bod“ či „Náhradní díly“ vystoupí na zlínském náměstí Míru od 19 do 20 hodin. Na vystoupení naváže od 20.30 královna českých muzikálových jevišť a držitelka Cen Thálie zpěvačka Monika Absolonová. Den s Českým rozhlasem pak zakončí after party Českého rozhlasu Dvojka s Martinem Hrdinkou ve Festivalovém party stanu.

Součástí festivalového dění budou také všichni posluchači. Rádio Junior vysílá každý den živě z mobilního studia přímo z náměstí Míru. Na Den s Českým rozhlasem se k němu připojí také Český rozhlas Radiožurnál se svým mobilním studiem R-stream.

Akce je po celý den zdarma.

Spustit audio