Darujte hračku a navštivte Galerii Vinohradská 12

18. listopad 2014

V rámci účasti na projektu „Darujte hračku“ můžete navštívit i nově zřízenou Galerii Vinohradská 12 v suterénu historické rozhlasové budovy.

V místnosti pro příležitostné výstavy naleznete fotografie, které vám přiblíží loňský ročník akce. Můžete jej sledovat od počátku vybírání hraček až po slavnostní předání. V dalších prostorách si můžete prohlédnout expozici z historie rozhlasového vysílání. Seznámíte se s vývojem rozhlasové studiové techniky, záznamového materiálu a řady dalších věcí. Vystaveny jsou i historické rozhlasové přijímače a časová ústředna, kterou v roce 1941 přivezli do Prahy Němci a která dlouhá léta řídila rozhlasové vysílání. V konferenčním sále jsou vystaveny vybrané fotografie čápů z projektu Českého rozhlasu Dvojka.

Nabízíme vám i možnost poslechu historických rozhlasových nahrávek, seznámení s Minutovými hrami a dalšími rozhlasovými projekty.

Přijďte se na chvíli zastavit v předvánočním shonu a zaposlouchat se do rozhlasového vysílání minulosti i současnosti.

Otevřeno pro veřejnost je každý čtvrtek od 10.00 do 18.00 hodin. V rámci projektu Daruj hračku připravujeme i další otevírací hodiny, o kterých se včas dozvíte zde na webových stránkách.

Spustit audio