Noc s Andersenem v Českém rozhlase

12. březen 2014

I letos se Český rozhlas připojí k Noci s Andersenem. Pro děti, které rády poslouchají rozhlasové vysílání, máme připraveno speciální vysílání Rádia Junior, které mohou poslouchat na vlnách Dvojky Českého rozhlasu. Celostátně se v tomto roce akce koná 4. dubna.

Noc s Andersenem je mezinárodní akce, kdy se ve stejném termínu vždy v pátek večer otevřou po celé České republice i na některých místech v zahraničí dveře knihoven, škol a nejrůznějších institucí, aby se sešly děti, které mají zájem o knížky a chtějí si celou noc společně číst, hrát, soutěžit či poslouchat pohádky a povídky.

První noc v knihovně se konala v roce 2000 v knihovně Bedřicha Beneše Buchlovana v Uherském Hradišti. K oslavě Mezinárodního dne dětské knihy, který se koná každoročně 2. dubna na celém světě v den narození známého dánského pohádkáře, tehdy přišlo dvacet malých čtenářů. Čekalo na ně noční dobrodružství v podobě čtení pohádek, soutěží, her a překvapení. V loňském roce se pohádkové Noci s Andersenem zúčastnilo několik desítek tisíc dětí i dospělých.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace