Obrazy a obrázky Václava Hradeckého

3. říjen 2017

Již podruhé v Galerii Vinohradská 12 vystavuje Václav Hradecký. Přijďte se spolu s námi podívat, jak se jeho tvorba změnila, co za uplynulé tři roky vytvořil nového a potěšit se jeho kresleným humorem.

Srdečně vás zveme na vernisáž tento čtvrtek od 17.30 hodin. Pokud si minulou výstavu nepamatujete, nebo jste ji neviděli, můžete to napravit absolvováním virtuální prohlídky na webu Galerie Vinohradská 12 zde.

Výstava potrvá do konce října, shlédnout ji můžete každý čtvrtek od 12 do 18 hodin nebo v době konání veřejně přístupných akcí.

Kreslený humor V. Hradeckého

PhDr. Václav Hradecký vystudoval sociologii a filosofii na Filozofické fakultě UK. Od roku 1997 se zabývá sociologickým výzkumem pro Český rozhlas. Kreslený humor publikuje od r. 1981. Spolupracoval s časopisy Dikobraz, Mladý svět, Nový dikobraz, Reflex, Vlasta, Vesmír a řadou dalších. V roce 1992 byl šéfredaktorem Nového dikobrazu a v roce 1993 založil časopis Podvobraz. K malbě, které se věnoval před začátkem své karikaturistické dráhy, se vrátil před několika lety. V jeho tvorbě se tak střídají období kresleného humoru s malbou velmi zvláštních obrazů.

Spustit audio