Evropská zoo světového formátu. V Galerii Vinohradská 12 se koná výstava o pražské zoo

10. říjen 2016

Srdečně vás zveme na novou výstavu v Galerii Vinohradská 12 s názvem „Zoo Praha – evropská zoo světového formátu“. Představí vám to nejzajímavější z pražské zoologické zahrady.

Dozvíte se nejen informace o její historii, o jednotlivých pavilonech a expozicích, ale také o ochraně zvířat in situ v rámci zahraničních projektů Zoo Praha. Součástí výstavy je také ukázka fotografií zvířat ze Zoo Praha a v průběhu programu bude promítán dokumentární film české televize „Příběh pražské zoo“.

Zoo Praha je 4. nejoblíbenější zoo na světě a patří k naprosté světové špičce. Kromě velké obliby u laické veřejnosti se může pochlubit i mimořádnými chovatelskými úspěchy a záchrannými programy tzv. reintrodukce zvířat do přírody, což je vrchol snažení všech světových zoo. Letos 28. září oslavila Zoo Praha 85. výročí svého otevření pro veřejnost.
Bližší informace o Zoo Praha naleznete zde.

Výstava bude otevřena každý říjnový čtvrtek od 12 do 18 hodin. Speciální příležitost výstavu navštívit budou mít všichni, kdo se vypraví na Den otevřených dveří Českého rozhlasu v sobotu 15. října. Galerie Vinohradská 12 bude otevřena od 9 do 18 hodin.

Srdečně jste zváni i na vernisáž výstavy, která se bude konat ve čtvrtek 13. 10. od 16 hodin v Galerii Vinohradská 12.

Spustit audio