Informace o předvolebním vysílání před volbami prezidenta ČR

22. listopad 2017

Český rozhlas poskytne všem kandidátům v prvním kole přímé volby prezidenta prostor pro odvysílání volebních spotů. Losování mediaplánů a pořadí jednotlivých kandidátů v předvolebních pořadech Českého rozhlasu proběhne v úterý 28. listopadu 2017.

Český rozhlas poskytne na základě ústavního zákona č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, ve znění pozdějších ústavních zákonů, zákona č. 275/2012 Sb., o volbě prezidenta republiky a o změně některých zákonů (zákon o volbě prezidenta republiky),
a vyhlášky č. 294/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o volbě prezidenta republiky v době od 27. 12. 2017 do 10. 1. 2018 pět vysílacích hodin pro všechny kandidáty v prvním kole přímé volby prezidenta, jejichž kandidátní listina byla zaregistrována u Ministerstva vnitra České republiky. Tento čas bude poskytnut formou vysílání volebních spotů v délce 60 sekund.

V úterý 28. listopadu 2017 v 10.00 hodin proběhne v Galerii Vinohradská 12 v budově Českého rozhlasu, Vinohradská 12, Praha 2, losování, které přidělí všem zaregistrovaným kandidátům čísla a určí tak konkrétní plán vysílání spotů pro každého kandidáta. Vylosováno bude i pořadí jednotlivých kandidátů v předvolebních pořadech Českého rozhlasu. Losování proběhne za přítomnosti notáře. Přijměte tímto, prosím, naše pozvání do Českého rozhlasu na výše uvedené losování. Losování můžete sledovat v přímém přenosu nebo později ze záznamu na těchto stránkách.

Informace o možnosti předání Vašich volebních spotů do Českého rozhlasu, a další potřebné dokumenty – „Pravidla pro vysílání volebních spotů v Českém rozhlase při přímé volbě prezidenta České republiky“ a „Předávací protokol k volebním spotům“ naleznete zde.

Spustit audio