Ukončení technoparty CzechTek má dozvuky uvnitř ČSSD

Situace v ČSSD se neuklidnila ani potom, co se Stanislavu Grossovi podařilo sestavit novou vládu. Jeden ze členů strany - Petr Rajtr z České Lípy - chce opustit řady sociální demokracie a k odchodu vyzývá i další lidi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo ČSSD

logo ČSSD | Foto: Jan Rosenauer

Jak řekl Českému rozhlasu, sepíše i petici, ve které uvede řadu důvodů, které ho přesvědčily o tom, že setrvávat nadále ve straně nemá smysl.

"Tenhle krok udělám, protože se mi nelíbilo, jakým způsobem zrušili CzechTek a připadalo mi to stejné, jako když v 70. letech rozháněli koncerty Plastic People. Pan Gross chce novomanželské půjčky, aby si zvýšili volební preference ČSSD, a pak mladým lidem rozežene koncert silou! Chci vyzvat příslušné lidi, kterým to vadí, aby vystoupili taky," zdůraznil Rajtr.

Nájemce luk u Boněnova na Tachovsku, kde před týdnem za asistence policie skončila nepovolená technoparty CzechTek, začne sám s úklidem louky. Přestože sami účastníci minulý víkend začali čistit trávník i okolí od odpadků a něco stihli odvézt, na místě stále zůstávají igelitové pytle asi s 20-ti tunami odpadků, které vítr opět rozfoukává po louce.

Zdenka Schovánková, Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme