Policie rozbila gang vietnamských obchodníků se ženami

Policie při razii v pražských podnicích pozatýkala gang asijských obchodníků se ženami. Vietnamci lákali mladé dívky z vlasti nabídkou zajištění legální práce v České republice. U nás je pak nutili k prostituci. Členové gangu jsou obvinění z obchodování se ženami a zločinného spolčení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pouta

pouta | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Při akci Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a dalších policejních složek bylo zadrženo celkem 13 osob. "Šlo o organizovaný obchod se ženami. Konkrétně šlo o převoz dívek z jedné z asijských zemí do naší republiky," řekl mluvčí policejního prezidia David Kubalák.

Asiaté dívky ve vlasti zlákali nabídkou zajištění legální práce. Za dopravu do České republiky také od svých obětí inkasovali peníze. "Tady je pak nutili k prostituci s tím, že po nich chtěli splácení fiktivního dluhu," doplnil Kubalák.

Bližší informace k policejní razii podle něj poskytne prezidium ve středu. Vietnamci dívky údajně kvůli prostituci odváželi i do zahraničí. V Německu tak měla skončit i jedna jejich nezletilá oběť. Gang si prý přišel minimálně na tři miliony korun.

Martin Hromádka, Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme