Grossovi uhasili problémy: splatili půjčku i úvěr na prosecký dům

Problémy kolem bytu premiéra Stanislava Grosse a podnikání jeho manželky Šárky jsou zřejmě ukončeny. Manželé Grossovi už totiž údajně složili 900 tisíc na zaplacení směnky za půjčku na luxusní byt v Praze na Barrandově a také už byl zaplacen 5miliónový úvěr firmy Denna Production, kterou donedávna ovládala Šárka Grossová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Gross

Stanislav Gross | Foto: Alexandra Mlejnková

Jak Radiožurnálu řekla Helena Horová, prokuristka Denna Production, úvěr u eBanky zaplatila její firma Egidas, která bude dražit nemovitost na pražském Proseku, kde chtěla původně Grossová podnikat. "Já mám smlouvu se společností Denna production na provedení dražby dobrovolné, protože jsme společností Denna Production byli pověřeni k realizaci prodeje její nemovitosti. Vzhledem k tomu, že se nám přihlásilo několik zájemců, doporučili jsme společnosti, jmenovitě paní Grossové, aby přistoupila k provedení dražby dobrovolné, protože tak se ukončí veškeré pochybnosti a dohady o tom, komu a jakým způsobem ta nemovitost bude prodána."

Podle advokátky obou manželů, Jany Rejžkové, premiér a jeho žena peníze získali jako úvěr od Moravského Peněžního Ústavu a peníze předali advokátní kanceláři, která má najít oprávněného věřitele. "Moje kancelář se bude shánět po vlastníkovi směnky. Ten mi musí relevantním způsobem dokázat, že je oprávněn k plnění z této směnky. Pokud se mi ho nepodaří zjistit, tak proběhne takzvané umořovací řízení."

Podle Rejžkové budou peníze do doby, než se věřitel najde, uschovány v soudní úschově a pokud se věřitel nenajde ani tak, chtějí prý manželé Grossovi peníze věnovat na dobročinné účely.

Horová i Rejžková tvrdí, že tím je kauza bytu premiéra a podnikání jeho ženy vyřešena. Rejžková navíc dodává, že si zpracovala právní analýzu kazuy kolem bytu Stanislava Grosse. Podle ní premiér žádný zákon České republiky neporušil.

Jak řekl Stanislav Gross České televizi, problém kolem svého bytu považuje za vyřešený. "Zcela určitě to tímto vyřešené je, protože těžko dnes může někdo hovořit o tom, že bych měl nějaké nevyřešené závazky."

Předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek však v České televizi upozornil na to, že premiérovi hlavně klesla důvěryhodnost u veřejnosti. "Můj názor není vůbec důležitý. Důležitý je názor veřejnosti a tam je více než zřejmé, že ta panu premiérovi nevěří."

Už jen hodiny zbývají do začátku volebního sjezdu sociální demokracie. Stanislav Gross, který od loňského léta stojí v čele vlády i strany, se o předsednické křeslo utká s ministrem práce Zdeňkem Škromachem. Volební souboj se odehraje za situace, kdy lidovci trvají na výměně premiéra a prezident Klaus dal najevo, že je proti vládě, která by neměla ve sněmovně většinu.

Markéta Kaclová, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme