Ruské vrtulníky vojáci málem nedostali

Chystaná dodávka vrtulníků z Ruska pro českou armádu málem skončila krachem. Ministerstvo průmyslu a obchodu počátkem roku chtělo odebrat licenci k obchodování s vojenským materiálem se státní firmou LOM, která měla zakázku zrealizovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vojenský vrtulník

vojenský vrtulník | Foto: Alena Růžičková

"Co zatím mohu potvrdit, je skutečnost, že na začátku roku bylo zahájeno řízení o odebrání povolení obchodovat s vojenským materiálem společnosti LOM. Nicméně v současné době je LOM nadále držitelem platného povolení," potvrdil mluvčí ministerstva Ivo Mravinac.

Dodávka armádních vrtulníků má částečně umořit letitý dluh, který má Rusko vůči České republice. Náměstek ministra obrany pro vyzbrojování Jaroslav Kopřiva ale tvrdí, že se podařilo všechny problémy vyřešit.

"Pokud se týká smluvních vazeb, tak všechny smlouvy už byly podepsány a posledním takovým momentem byl souhlas obou ministerstev financí, který také již byl vydán. Pokud vše půjde dobře, tak v řádu týdnů by mohlo dojít k první přejímce vrtulníků na pardubickém letišti," řekl Kopřiva.

Jan Hrbáček, Pavel Otto, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme