Lidé jsou kritičtí k politické kultuře veřejných činitelů

Politickou kulturu současné české reprezentace vidí lidé velmi kriticky. Vyplývá to z nejnovějších zjištění Centra pro výzkum veřejného mínění. Podle analytičky Naděždy Horákové v případě politiků všech parlamentních stran výrazně převažuje negativní hodnocení nad pozitivním - mezi stranami jsou ale velké rozdíly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CVVM

CVVM | Foto: CVVM

"Nejpozitivněji je hodnocena politická kultura ODS. Tu kladně zhodnotila třetina dotázaných, i zde ale převážil názor, že je špatná. Nejhůře naopak hodnotí občané politickou kulturu ČSSD. Jako dobrou ji hodnotí jen 23 procent občanů a celých 70 procent dotázaných se vyjádřilo tak, že politická kultura politiků ČSSD je špatná," uvedla Horáková.

Kladně hodnotí více než polovina dotázaných zástupce obecních samospráv a představitele krajů. Současně ale čtyři lidé z deseti v jejich případě nejsou schopni problém posoudit.

Nejhůře v průzkumu dopadli poslanci, jejichž politickou kulturu vnímá záporně 82 procent lidí. Vládu a senátory ocenila více než čtvrtina lidí, zhruba 60 procent lidí ji považuje za špatnou.

Pavla Dluhoschová, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme