Většina lidí je pro rezignaci politiků s nejasnými majetkovými poměry

Nevyjasněné majetkové nebo finanční problémy politiků by měly být důvodem k jejich odstoupení. Myslí si to tři čtvrtiny občanů. Podle Jana Červenky z Centra pro výzkum veřejného mínění se do názorů veřejnosti promítly zejména aféry Stanislava Grosse. Nasvědčuje tomu i fakt, že pro rezignaci se nejčastěji vyslovovali stoupenci opozičních občanských demokratů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CVVM

CVVM | Foto: CVVM

Červenka uvedl, že voliči ODS z 89% byli pro rezignaci ve zmíněných případech. "Voliči občanských demokratů se většinou vyjadřovali rozhodně pro odstoupení, zatímco u sociálních demokratů ten postoj byl mnohem méně rezolutní," upřesnil pro Radiožurnál Červenka.

Podle dalšího zjištění CVVM vidí lidé velmi kriticky politickou kulturu současné české reprezentace. Podle analytičky Naděždy Horákové v případě politiků všech parlamentních stran výrazně převažuje negativní hodnocení nad pozitivním. Mezi stranami jsou ale velké rozdíly. "Nejpozitivněji je hodnocena politická kultura ODS, nejhůře hodnotí občané politickou kulturu ČSSD," doplňuje Horáková.

Pavla Dluhoschová, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme