U Konopiště po zásahu bleskem zemřel golfista

Takovou sérii blesků, které v sobotu odpoledne a hlavně v noci křižovaly oblohou nad naší republikou, jsme patrně letos ještě nezažili. Za 24 hodin jich meteorologové napočítali skoro 80 tisíc. Ani tentokrát prudké bouřky neodezněly bez následků a vyžádaly si dokonce lidský život. Na golfovém hřišti u Benešova zahynul po zásahu elektrickým výbojem pětačtyřicetiletý cizinec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

blesky

blesky

Jak řekla Radiožurnálu mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková, muž byl na místě mrtev. Utrpěl vnější i vnitřní popáleniny a mnohačetná poranění neslučitelná se životem. "K místu nehody vyjížděla Policie České republiky a záchranná služba z Benešova. Po příjezdu záchranné služby lékař konstatoval smrt."

Agentura AP s odvoláním na policii uvedla, že mrtvý muž byl britským občanem. Přesnou příčinu smrti určí soudní pitva. Podle manažera golfového klubu se mohl muž před bouřkou schovat do nedalekého altánku. Při bouřce golfista nesmí pokračovat ve hře, což se ale v tomto případě nestalo. Altánek je asi 200 metrů od místa tragédie. Benešovsko vůbec čelilo problémům způsobeným přívalovým deštěm provázeným blesky.

Pravděpodobně blesk také zapálil v noci na neděli základnu České speleologické společnosti v Luké na Olomoucku. Požár, který likvidovali hasiči po celou noc, způsobil speleologům škodu 800.000 korun. Na základně speleologů během požáru vybuchly také dvě propanbutanové lahve. Požár se naštěstí obešel bez zranění.

V Jihomoravském kraji zapálily blesky při bouřce tři chaty na Brněnsku a jeden rodinný dům na Hodonínsku. Hasiči museli také vyjíždět k více než desítce popadaných stromů a odčerpávat vodu ze zatopených sklepů. Při požárech nebyl nikdo zraněn.

Jana Zemanová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme