Hučína přišli do soudní síně podpořit jeho příznivci

Výslechem svědků z řad civilistů pokračovalo u Okresního soudu v Přerově hlavní líčení v případu bývalého důstojníka BIS Vladimíra Hučína. Vůbec poprvé v tříleté historii tohoto případu, projednávajícího obžalobu ze šesti trestných činů, se soudního jednání mohla zúčastnit také veřejnost. Známý antikomunista je podezřelý například z nelegálního držení zbraní, přechovávání tajných materiálů či vyvolávání pocitu ohrožení levicovým extremismem. Sám Hučín všechna obvinění popírá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Hučín

Vladimír Hučín | Zdroj: ČTK

Do soudní síně dnes Vladimíra Hučína přišla podpořit asi dvacítka jeho příznivců. Jak Českému rozhlasu potvrdil aktivista Zbyněk Horváth, předem se domluvili, že nebudou nijak narušovat průběh líčení, aby se neopakoval incident z minulého roku, kdy Hučínovy stoupence vyvedla ze soudní síně justiční stráž.

"My, kteří tady bojujeme za to, aby byl tento proces pod kontrolou veřejnosti, si jasně uvědomujeme, že může být použito jakékoli záminky k tomu, abychom byli opět vyvedeni z místnosti."

Mnozí z předvolaných svědků se ale podle soudce Michala Jelínka omluvili. "Důvody spočívají zejména v pracovní neschopnosti, potažmo v čerpání dovolené, pobytu mimo Českou republiku."

Zítra a pozítří hlavní líčení v kauze Vladimíra Hučína pokračuje výslechem dalších svědků.

Marika Táborská, Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme