Louka u Mlýnce je po CzechTeku 2005 znovu čistá

Louky a část lesa u Mlýnce na Tachovsku jsou po technoparty vyčištěné. V neděli se konal poslední velký úklid, kdy plochy už pouze dočisťovalo 60 myslivců a 20 dobrovolníků. Mezi nimi byli lidé z okolí a pět příznivců techno hudby. Napilno ale mají i vyšetřovatelé, kteří mají za úkol zjistit případná pochybení policie. Další demonstrace proti zásahu na CzechTeku se uskutečnila v Havířově.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úklid po technoparty CzechTek 2005

Úklid po technoparty CzechTek 2005 | Zdroj: ČTK

Pětapadesát hektarů luk a 50 hektarů lesů u Mlýnce na Tachovsku je uklizených. V trávě zůstávají střepy a drobné papírky, které zemědělci zaorají. Organizátor technoparty Václav Šroub považuje úklid za ukončený:

"Odpadky odvážíme na skládku, takže to není tak, že bychom to odvezli někam na tajné místo, aby to vypadalo, že se tady uklidilo. V tuhletu chvíli mně se to jeví jako splnění povinnosti uvedení louky do původního stavu," uvedl pro Český rozhlas Šroub.

Další demonstrace se odehrála v Havířově

Zhruba 300 lidí se v neděli v Havířově zúčastnilo demonstrace proti policejnímu zásahu na CzechTeku. Šlo o další ze série protestních akcí, které se pořádají v desítkách měst v celé republice. Organizátor Michal Přichystal doufá, že se o smyslu podobných akcí podaří přesvědčit většinu veřejnosti.

"Podle toho jaké veřejnosti. Když je tak do 30 let, tak to bere jinak než starší, protože starší generace už nás mladší neuznává a neví, o co se jedná. Ale ti mladší budou s tím souhlasit," podotkl Přichystal.

Vyšetřování policejního zásahu pokračovalo i o víkendu

Také během víkendu pokračovalo vyšetřování policejních zásahů u Mlýnce. Jak Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu řekla mluvčí Policejního prezidia Blanka Kosinová, snaží se co nejrychleji vyšetřit případná pochybení jednotlivých policistů:

"I v průběhu víkendu vyhodnocoval zvláštní kontrolní tým zřízený na Policejním prezídiu dokumentační materiál týkající se technoparty CzechTek 2005. V současné době už bylo ukončeno vyhodnocení některých případů, například zranění dívky již kontrolní pracovníci předali Inspekci ministra vnitra."

Související web: speciál o Czechteku 2005

Ondřej Černý, Martin Knitl, Marián Vojtek, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme