Soud s Vladimírem Hučínem opět pokračuje

Kauzu Vladimír Hučín se tento týden opět dostala před Okresní soud v Přerově. Obžaloba známého antikomunistu Hučína viní ze spáchání šesti trestných činů. Kromě jiného měl v 90. letech jako důstojník civilní kontrarozvědky v lidech vyvolávat pocit ohrožení levicovým extremismem, nelegálně držet zbraně a výbušniny a přechovávat tajné materiály. Hučín všechna obvinění odmítá jako vykonstruovaná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Hučín

Vladimír Hučín | Zdroj: ČTK

Ostrou reakci v pondělí vyvolal výslech zástupce ředitele policejní správy Severomoravského kraje Jiřího Pščolky. Hučína ve své výpovědi označil za osobu podezřelou z takzvaných přerovských výbuchů, které otřásly městem ve druhé polovině 90. let a dosud nebyly objasněny.

Pščolka, který odmítl mluvit s novináři, při výslechu uvedl, že policie Hučínovy aktivity sledovala několik měsíců před jeho zatčením. Proti výpovědi svědka se ostře ohradil právní zástupce Stanislav Devátý.

"Já bych řekl, že to byla výpověď velmi velmi subjektivní. Takovou snůšku výmyslů a podlostí jsem opravdu z výpovědi svědka ještě nezažil." Stejně ostře na spojitost s výbuchy reagoval sám obviněný Vladimír Hučín:

"Já jsem chtěl, aby takovíto lidé nebyli na vedoucích místech. Nesplňují bezpečnostní doktríny, které potřebujeme, když jsme vstoupili do NATO. Vedl vyšetřování úplně jiným směrem. Jakmile hrozilo, že to vede ke KSČM, k pachatelům z okruhu levice, tak dělal všechno proto, aby to nešlo vyšetřit."

Jana Zemková, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme