Policie obvinila myslivce, který omylem zastřelil kolegu

Policisté obvinili z ublížení na zdraví třiašedesátiletého myslivce, který včera navečer u Dobřánek na Plzeňsku zastřelil svého o pět let staršího kolegu. Domníval se, že střílí na divoké prase.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

divoká prasata

divoká prasata | Foto: faunistik.net

Událost se stala ve středu kolem 17:00. Podle policejní mluvčí Jany Václavové byli oba muži společně na čekané na divoká prasata.

"Třiašedesátiletý myslivec v domnění, že střílí na divoké prase, vystřelil na svého kolegu z legálně držené kulovnice. Střela smrtelně zranila muže, který byl s ním na čekané. Policie muže obvinili z trestného činu ublížení na zdraví," uvedla mluvčí.

Případy smrtelných zranění myslivců se v posledních letech objevily několikrát. Například v červenci 2004 při návratu z lovu u obce Lípa na Zlínsku myslivec nešťastnou náhodou postřelil kolegu do břicha. Muž na následky zranění o den později v nemocnici zemřel.

Obdobný případ se stal na Zlínsku i v březnu 2002, kdy osmadvacetiletý lovec z Luhačovic při lovu divokých prasat zastřelil předsedu mysliveckého spolku ve Slopném. Asi deset myslivců vytvořilo rojnici a když se objevil kanec, myslivec po něm vystřelil. Místo zvířete však zasáhl jednašedesátiletého kolegu.

Martin Hromádka, Ladislav Válek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme