Česko zasypal sníh

Česko je pod sněhem. Husté sněžení, které ve čtvrtek na většině míst nepolevovalo ani přes den, komplikovalo dopravu prakticky po celé republice. Silničáři se potýkali s problémy především ve středních a severních Čechách. Největší příděl dostala ovšem Vysočina. Kvůli počasí omezilo provoz také ruzyňské letiště. Sníh překvapil i chodce, kteří zápolili s kluzkými a namrzlými chodníky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úklid sněhu v Ostravě

Úklid sněhu v Ostravě | Zdroj: ČTK

Už ve středu omezili dispečeři přílety na Ruzyň, nad středečním ránem pak už letiště vůbec nepřijímalo, a to až do deváté hodiny ranní. Problémy měla i železnice. Například na Pardubicku docházelo až k hodinovému zpoždění. Největší sněhovou nadílku dostala Vysočina, kde přes noc na čtvrtek napadalo až 20 centimetrů sněhu, což komplikovalo provoz na dálnici D1.

Igor Polanský z Národního centra dopravních informací uvedl, že po dramatické středě se podařilo zprůjezdnit silnice hlavně na Moravě, kde během čtvrtka nebyly žádné srážky. Problémy však byly ve Středočeském kraji, na severu Čech a na rychlostní komunikaci na Liberec a poté na dálnici D8.

"Řidičům doporučuji zimní obutí, popřípadě sněhové řetězy a kdo nemusí, ať nevyjíždí. Vzhledem k většímu větru se začínají tvořit závěje a sněhové jazyky," doplnil Polanský.

S problémy se potýkalo i hlavní město, kde sněžilo ještě během dopoledne. Hlavní průtahy městem se podařilo během dne zprůjezdnit, hůře už na tom byly silnice a chodníky. Lidé tak při přecházení ulice nebo nástupu na tramvaje museli překonávat vrstvy rozbředlého sněhu.

Pražané se ale na věc dívali vesměs s pochopením. "Proti jiným rokům se pracuje dobře. Od sedmi hodin je vidět, že se na tom dělá, že vyjeli a pracují," řekl například jeden z obyvatel české metropole.

Dnes by už měla být situace lepší, zejména v Čechách. Na Moravě má totiž podle Českého hydrometeorologického ústavu ještě sněžit, a to zejména ve východní části Moravy.

Aktuální informace o dopravní situaci můžete zjišťovat na webu Zelené vlny anebo ze svých mobilních telefonů na wap.rozhlas.cz.

Vilém Janouš, Jiří Kokmotos Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme