Záchranáři byli na Silvestra v pohotovosti

Celkem klidně oslavili Češi Silvestra. Před rokem si příchod Nového roku vyžádal čtyři mrtvé, letos záchranáři zaznamenali několik zraněných od pyrotechniky a menší požáry. Na mnoha místech už nastoupily úklidové čety. První letošní děti přišly na svět v první minutě roku v porodnicích v Ústí nad Labem a Praze a jsou to chlapci. Radiožurnál slavil nový rok hned na několikrát. Během Silvestrovské noci mohli posluchači vítat v přímém přenosu příchod nového roku v různých koutech světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavy na Staroměstském náměstí

Oslavy na Staroměstském náměstí | Zdroj: ČTK

Různé hudební skupiny a řada pouličních umělců zkracovali lidem čekání na příchod Nového roku. Záchranáři nenechali nic náhodě a celou noc zasedala přímo ve věži orloje pracovní skupina krizového štábu. "Provádí se tu veškerá koordinace v případě nějakých nehod nebo událostí, které by se vymkly normálnímu režimu," řekl Petr Beran.

Ale záchranáři, hasiči nebo policisté nebyli jediní v pohotovosti. Na Staroměstském náměstí měli služby prodejci občerstvení. "Není to špatné, je to vynikající, je tu hodně lidí. V pohodě," pochvaloval si jeden z prodejců.

Pohoda se jaksi nesla celým večerem i jeho vyvrcholením, a to podívanou na ohňostroji ozářenou Prahu. Už stačilo jen dodat přání do nového roku.

Jiří Kokmotos Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme