Policisté čelí podezření, že napadli a zranili mladíka

Dva policisté z Hradce Králové čelí podezření, že při kontrole dokladů napadli a zranili dvaadvacetiletého muže. K incidentu mělo dojít víc než před týdnem, kdy se mladík vracel domů z koncertu. Po útoku podle svého vyjádření skončil s protrženým ušním bubínkem v nemocnici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový policejní vůz Škoda Fabia combi.

Nový policejní vůz Škoda Fabia combi. | Foto: Jan Rosenauer

Chování policistů prošetřovala Inspekce ministra vnitra. Podle mluvčí resortu vnitra Radky Kovářová teď případ posoudí státní zástupce. Inspekce již případ předala státnímu zástupci s návrhem na zahájení trestního stíhání jednoho z policistů. Je podezřelý ze dvou trestných činů, a to zneužití pravomoci veřejného činitele a ublížení na zdraví.

"Další postup bude asi takový, že státní zástupcem nyní rozhodne, zda návrh inspekce bude akceptovat. Případně vyzve inspekci ještě k nějakému doplnění. Pokud by tento návrh státní zástupce akceptoval, tak by tohoto policistu ze dvou trestných činů obvinil," dodala mluvčí Kovářová.

Jiří Máslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme