Paroubek žaluje Kubiceho kvůli informacím, že zneužíval nezletilou

Předseda vlády a ČSSD Jiří Paroubek podal trestní oznámení na šéfa elitního policejního útvaru pro boj s organizovaným zločinem Jana Kubiceho. Společně s manželkou Zuzanou je pobouřen informacemi z Kubiceho tajné zprávy, podle níž měl Paroubek sexuálně zneužívat nezletilou dceru svého známého Bohumíra Ďurička.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

premiér Paroubek s manželkou

premiér Paroubek s manželkou | Zdroj: ČTK

Paroubek dnes předstoupil před novináře v Kramářově společně se svou ženou Zuzanou. Uvedl, že se musel ohradit proti strašlivé pomluvě, která otřásla jeho rodinou v základech.

Premiér zopakoval, že za policejní zprávou vidí snahu ODS ovlivnit nadcházející volby. Již minulý týden podal žalobu i na šéfa ODS Mirka Topolánka, jehož strana podle něj aféru kolem Kubiceho inspirovala.

"Myslím, že je jasné, že celá záležitost byla inspirována Občanskou demokratickou stranou, protože vyjádření pana Topolánka, na která jsme podali žalobu, tak se v podstatě kryla a byla jenom rozhojněna ve zprávě plukovníka Kubiceho," prohlásil Paroubek.

Zuzana Paroubková vyjádřila svému muži podporu a solidaritu. Soudí, že političtí protivníci jejího manžela nedokázali porazit argumentačně, a tak se neštítí ničeho. "Je neuvěřitelné a pro lidi těžko pochopitelné, kolika zloby, hysterie, podrazů a lží jsme svědky v posledních dnech od vedoucích představitelů ODS," uvedla.

Trestní oznámení podal i Ďuričko. Policie by měla prověřit, zda zveřejněním informací z Kubiceho spisu nebyl spáchán trestný čin pomluvy a poškozování cizích práv. "Mám dvě nezletilé dcery, jedné je 16 let, druhé jsou dva roky. Zveřejněná lež mne hluboce zasáhla a ovlivnila negativně život především mé starší dcery," sdělil Ďuričko v prohlášení, které poskytl ČTK.

Ve více jak třicetistránkové zprávě Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, kterou Radiožurnál získal, se premiérem kritizovaná pasáž vyskytuje. Je ovšem uvedena pouze jako jedna z mnoha stop, tedy písemných materiálů, které byly zajištěny při domovní prohlídce v kanceláři kontroverzního obchodníka Tomáše Pitra po vraždě jeho společníka Františka Mrázka.

Občanští demokraté pokládají Paroubkovy argumenty, že se s Kubicem spikli za účelem ovlivnit volby, za nesmyslné a absurdní. Doporučují premiérovi, aby radši bral vážně informace z jeho zprávy, které hovoří o údajném prorůstání organizovaného zločinu se státní správou i o tom, že někteří politici ČSSD se snažili zmařit vyšetřování kauz typu biolíh či Mrázkovy vraždy.

Fragmenty ze zprávy ÚOOZ o prorůstání organizovaného zločinu si můžete prohlédnout zde.

Milada Richterová, Martin Hromádka, Jan Hrbáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme