Při nočním požáru paneláku v Brně se zranilo sedm lidí

Sedm zraněných a 24 evakuovaných lidí - taková je bilance po nočním požáru v panelovém domě v Brně-Vinohradech. Při požáru nikdo nezemřel, škoda se odhaduje na 800.000 korun. Příčinu zatím vyšetřovatelé neznají, spekuluje se o tom, že mohl vzniknout od adventního věnce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hasiči po požáru v Brně

hasiči po požáru v Brně | Zdroj: ČTK

Oheň likvidovalo osm zásahových vozů přibližně hodinu. V jednopokojovém bytě, ve kterém požár vypukl, bydlela třiadvacetiletá matka se dvouletou dcerou. Se spícím dítětem stihla před plameny utéci ven. Hustý dým se ale rychle rozšířil do všech prostor pětipatrového domu.

Sedm lidí se při řádění živlu nadýchlo toxických zplodin a záchranáři je rozvezli do brněnských nemocnic. "Dva z nich, muž a dítě, byli ve vážném stavu a převezli jsme je na anesteziologicko-resuscitační oddělení do dětské nemocnice a Nemocnice Milosrdných bratří," řekl ČTK ředitel brněnské záchranné služby Luděk Kašparovský. Oba zraněné museli záchranáři napojit na dýchací přístroje.

V neděli v Brně v Krausově ulici hořel činžovní dům. Zdravotní stav ženy, která při něm utrpěla vážné zranění, je stabilizovaný. Při tomto požáru zemřel druh ženy a 12 lidí bylo zraněno, vznikla škoda čtyři miliony korun.

Milan Kopp, Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme