Primátorem Mostu byl zvolen Vlastimil Vozka

Město Most má zhruba dva měsíce po komunálních volbách nové vedení. Ústecký krajský soud totiž nařídil opakování voleb v mostecké čtvrti Chanov. Novým primátorem se dnes stal Vlastimil Vozka ze Sdružení Mostečané Mostu. To vyhrálo komunální volby a utvořilo koalici s komunisty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlastimil Vozka

Vlastimil Vozka | Zdroj: ČTK

Sdružení Mostečané Mostu má dohromady sedm radních a komunisté tři. V radě je také Hana Jeníčková - ta kandidovala za ODS, ale kvůli rozporům s kolegy ze strany odešla. Jak říká primátor Vlastimil Vozka, hlavním cílem nového vedení je udělat z Mostu příjemné místo pro život.

"Investovat do záležitostí, jako je údržba chodníků, našeho majetku, a o případných investicích se musíme důkladně rozhodnout, tak aby to byly i investice do budoucnosti města," uvedl primátor.

Bývalý primátor za ODS Vladimír Bártl si myslí, že při rozhodování o běžných záležitostech chodu města může ODS najít společnou řeč s většinovou koalicí. Jak ale upozornil, mezi opozicí a koalicí jsou programové neshody.

"To může být třeba v oblasti prodeje majetku, privatizací, je to otázka třeba financování dopravy, kde oni chtějí dávat významné slevy nebo zadarmo jezdit, takže to jsou věci, kde se samozřejmě neshodneme," řekl Bártl.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme