Stát převzal systém pro výběr mýtného

Stát převzal od firmy Kapsch systém pro výběr elektronického mýta. To budou platit na dálnicích a rychlostních komunikacích od 1. ledna nákladní automobily a autobusy s hmotností nad 12 tun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dálnice D 11

dálnice D 11 | Foto: www.rsd.cz

Mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka říká, jaké čekají dodavatele systému sankce, jestliže se objeví vážné nedostatky: "Hranice maximální sankce, pokud by systém neběžel, je 14 miliónů korun denně. Tímto se stát chce chránit před tím, aby unikaly zisky za použití zpoplatněných komunikací. To znamená, aby měl náhradu za peníze, které by vybral od vozidel o hmotnosti 12 tun a výše. Ale věříme, že systém poběží a že toto nebude nutné."

Zároveň se systémem převzalo ministerstvo od Rakušanů dokumentaci, čestné prohlášení a seznam vad a nedodělků. Mezi ně patří například naftové agregáty, které zatím pohánějí 150 z 172 mýtných bran. Kapsch podle Hanzelky ujišťuje, že v nejbližších týdnech nahradí agregáty elektrickými přípojkami.

Pavel Otto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme