Při tradičním novoročním obědu zřejmě nebude chybět vládní téma

Prezident republiky Klaus a premiér Topolánek se sejdou u tradičního novoročního oběda na zámku v Lánech. Tématem jejich rozhovoru bude pravděpodobně především hledání nové vlády. Situace v České republice podle prezidenta Václava Klause připomíná studenou občanskou válku. Prezident to řekl ve svém novoročním projevu. Kritizoval politiky za to, že nedokáží vyřešit povolební pat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zámek Lány

zámek Lány | Foto: Věra Luptáková | Zdroj: Český rozhlas

Po dnešním setkání prezidenta s premiérem se očekává, že Václav Klaus řekne jaké další kroky udělá. ODS, KDU-ČSL a Strana zelených sice uzavřely v prosinci koaliční smlouvu, ale na jmenování společné vlády stále čekají. Prezidentovi se totiž nelíbí, že trojkoalice nemá pro svou vládu zajištěnou podporu ve sněmovně a může spoléhat jen na odpadlíky z řad poslanců sociální demokracie.

Dnes má také jednat vedení KDU-ČSL. Má rozhodnout, koho strana vyšle do nové vlády ODS, lidovců a zelených na místo ministra bez portfeje. Funkci měla původně zastávat Simeona Zikmundová, která se ale nominace vzdala.

Milan Kopp, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme