Někteří řidiči mají problém sehnat dálniční známku

Platnost dálničních známek pro rok 2006 letos skončila o měsíc dříve - závěrem roku. Důvodem je zavedení mýtného. Některé čerpací stanice ale své zásoby vyprodaly a řidiči mají problémy kupony sehnat. Za jízdu bez dálniční známky jim přitom na místě hrozí až pětitisícová pokuta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

provoz na dálnici D1

provoz na dálnici D1 | Foto: Marián Vojtek

První den roku policisté žádné rozsáhlé kontroly dálničních kuponů nepořádali. Motoristé měli štěstí. Některé benzinové pumpy totiž kupony už několik dní nemají.

Příkladem je čerpací stanice v Prostějově. "Nemáme, je velký obrat v dálničních známkách. Přijdou nám ve čtvrtek se zbožím." Takovou odpověď si řidiči ke své nelibosti mohou vyslechnout na více benzinkách. Prodej kuponů se totiž na přelomu roku zdvojnásobil.

Dálniční známky mohou řidiči koupit v pěti tisících distribučních míst. Jsou to hlavně benzinky, hraniční přechody, a pokud chcete mít jistotu, vypravte se na Českou poštu. Ta jich má podle své mluvčí Dity Václavíkové opravdu dost. "V tuto chvíli je na Českých poštách absolutní dostatek všech typů dálničních kuponů."

Pro auta do tři a půl tuny stojí dálniční známka 900 korun, do dvanácti tun 7000. Kamiony nebo autobusy letos nově platí mýtné.

Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme