Myslivce rozčílil Večerníček

Konkrétně jeden z dílů seriálu rysího mláděte Ťapa a loveckého psa Madly. Nelíbila se jim scéna, ve které člověk oblečený jako myslivec po obou zvířatech dvakrát vystřelil. Vypravěč sice řekl, že je to špatný lovec, myslivce to ale přesto uráží a žádají po České televizi omluvu. Radiožurnálu to potvrdil zástupce Českomoravské myslivecké jednoty Jiří Šilha.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rys ostrovid

rys ostrovid | Foto: Jitka Vocelková

"Dle našeho soudu diváci dostali nekorektní informaci, která hrubým způsobem dezinformuje českou veřejnost. Česká myslivecká jednota se snaží spolupracovat se všemi vládními i nevládními organizacemi na ochraně velkých šelem a uvolňuje vlastní prostředky na tuto ochranu. A proto nechápeme podobné věci, které byly uvedeny v tomto dílu Večerníčku Madla a Ťap."

Česká televize ale výhrady myslivců odmítá. Podle mluvčího jejího Martina Krafla si diváci si na Večerníček nestěžovali a pohled myslivců je v této věci velmi subjektivní.

"Na obranu České televize musím říci, že my naopak se snažíme k Večerníčku přidávat různé edukativní informace. Na webu České televize máme právě k tomuto dílu Večerníčku slovo k pořadu, kde vysvětlujeme dětem, jak je to s pytláctvím, vysvětlujeme, kdo zvířata chrání a kdo jim naopak ubližuje. Takže k omluvě žádný důvod nevidím," poznamenal Krafl.

Milan Kopp, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme