Bursík zvažuje kvůli problémům v Temelíně odvolání Drábové

Za problémy atomové elektrárny Temelín nese podle ministra životního prostředí Martina Bursíka přímou odpovědnost Státní úřad pro jadernou bezpečnost. Zvažuje proto odvolání jeho šéfky Dany Drábové. Personální změna by měla přijít, pokud úřad selhal při plnění svých kontrolních úkolů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Bursík

Martin Bursík | Foto: Marián Vojtek

Jak Bursík řekl České televizi, je čas na to, aby Dana Drábová začala být nervózní. "Jestli se ukáže to, že až doposud Státní úřad nedokázal plnit tu svoji dozorovou roli, tak poté je to určitě zralé na to, aby to byl někdo jiný," vyjádřil se Bursík.

Ministrovi se nelíbí, že úřad pro jadernou bezpečnost kvůli nehodám v Temelíně neudělil žádné sankce. Předsedkyně Dana Drábová se ale hájí: "Vždycky ten státní dozor musí směřovat k nějaké vyváženosti. To znamená, že naše kroky musí opravdu odrážet skutečnou situaci a nejenom její mediální obraz."

Marie Matúšů, Aleš Kouba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme