Stovky lidí přijely na technoparty u Údrče na Karlovarsku

Hned na dvou místech v Česku začínají technoparty. Jedna měla být v Horní Libchavě na Českolipsku. Ochránci přírody ale akci zakázali, protože pronajaté pozemky jsou na území Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Tanečníci se proto přesunuli do nedalekých Manušic. Do Údrče u Bochova na Karlovarsku má přijet asi tisíc lidí. Starosta obce Miroslav Egert pouze dostal oznámení pořadatelů o konání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

technoparty (illustrační foto)

technoparty (illustrační foto) | Foto: Josef Šmejkal

Stovky mladých lidí přilákala o tomto víkendu do volné přírody techno hudba. Část z nich tančí za zvuku aparatur v Údrči na Karlovarsku, další pak v Manušicích na Českolipsku. Zatímco v Údrči policisté zasahovat nemuseli, na Českolipsku museli jejich kolegové řešit zapeklitý problém: protože původně vybrané místo party leželo v Chráněné krajinné oblasti a to se nelíbilo ekologům, museli mládež přimět, aby se přemístila na méně konflitní pozemky.

Horní Libchava na Českolipsku se měla stát o víkendu místem nepovolené technoparty. Ochránci přírody ale akci zakázali, protože pronajaté pozemky jsou na území Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Asi 50 tanečníků se tak přesunulo do nedalekých Manušic.

Na další technoparty do Údrče u Bochova na Karlovarsku už přijely stovky lidí. Protože je akce na soukromém pozemku, organizátoři její konání obci jen oznámili. Starosta Miroslav Egert si chce nechat vypracovat právní analýzu, aby se příště podobná situace neopakovala: "Do budoucna bychom chtěli věc řešit minimálně obecně závaznou vyhláškou, kterou budeme vydávat. V současné době skutečně nemáme žádnou působnost jak pořádání takové akce případně nějakým způsobem omezit." Záchrannou službu volali organizátoři v Údrči pro třiadvacetiletou dívku, která pravděpodobně vypila větší množství alkoholu.

Milan Kopp, Jana Zemanová, Ivana Bernáthová, Julie Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme