Na technoparty u Údrče na Karlovarsku se baví stovky lidí

Dunivé techno a tisícovka tanečníků obsadily louku u Údrče na Karlovarsku. Účastníci party se sjeli už kolem půlnoci. Jsou mezi nimi i Němci, Italové , Holanďané a Francouzi. Na místě hlídkuje policie, dosud ale žádné vážnější problémy nezaznamenala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

technoparty

technoparty | Zdroj: ČTK

Bez zásahu policie se zatím obešla technoparty v obci Údrč na Karlovarsku. Na řádně pronajatý soukromý pozemek se sjelo už asi 1200 vyznavačů technostylu. Záchrannou službu volali organizátoři pro třiadvacetiletou dívku, která pravděpodobně vypila větší množství alkoholu. Tanečníci, kterým hrají čtyři sound systémy se pohybují v přesně vymezeném prostoru.

Na mnohem menší technoparty se baví i mládež v České Lípě-Manušicích. Naše reportérka napočítala asi kolem stovky tanečníků. Ani oni zatím žádné problémy s policií nemají. Hudební produkce se totiž odehrává u tamní střelnice mimo chráněnou krajinnou oblast.

Právě kvůli hrozbě porušení zákona na ochranu přírody zakázala správa CHKO České středohoří tuto akci v nedaleké Horní Libchavě. Louka v Libchavě byla podle technařů pro třídenní akci vhodnější, pozemek v Manušicích je totiž mnohem meší a jsou tam problémy s hygienou. Fandové techna jsou ale spokojení, nemusí se už dohadovat s policií, jestli jsou v chráněné oblasti, nebo ne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ivana Bernátová s vyznavači techna v Manušicích

Vyznavači elektronické hudby si dali sraz i na roudnickém letišti, kde v sobotu začal 11. ročník festivalu taneční a elektronické hudby Cosmic Trip.

Milan Kopp, Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme