Vrah, který střílel na řidiče Sazky, chtěl zabít někoho jiného

Vrah řidiče Sazky je v policejní cele, kriminalisté ho dopadli po čtyřech týdnech od incidentu na pražských Vinohradech. Zatčený muž pochází ze zemí bývalého Sovětského svazu a podle policejní mluvčí mu hrozí až doživotní vězení. Pachatel se ale spletl, protože obětí jeho útoku měl být někdo jiný. V této souvislosti se spekuluje se o čtvrtém nejbohatším Čechovi Davidu Beranovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní uzávěra

Policejní uzávěra | Foto: Jan Rosenauer

Oběť vražedného útoku neměla s nikým žádné spory. Stopy nevedou ani ke společnosti Sazka nebo k jejímu vedení.

Kriminalisté vyloučili i to, že by pachatel chtěl uloupit tmavozelený luxusní vůz Bentley, ze kterého řidič těsně před svou smrtí vystoupil.

"Cílem byla vždy nějaká konkrétní osoba, nicméně k její totožnosti se nebudeme vyjadřovat, ani k dalším bližším okolnostem," uvedla policejní mluvčí Eva Miklíková.

Pachatel zavraždil řidiče Sazky ve vinohradské ulici U Kanálky, v jejímž okolí se často pohyboval člověk, který byl skutečným terčem nájemného vraha.

Automobily Bentley typu Continental Flying Spur tmavozelené barvy jezdí v Česku jen tři. Dva má Sazka a třetí vlastní jeden z nejbohatších Čechů, finančník David Beran. Nedávno oznámil, že spolupracuje s policí a že se z bezpečnostních důvodů nebude zdržovat na obvyklých místech.

Radiožurnál se pokusil získat Beranovo vyjádření. Podle svého mluvčího je teď v zahraniční a prý ho není možné kontaktovat.

Pavel Otto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme