Policie zadržela v Hatích pět stánkařů s nebezpečnou pyrotechnikou

Policisté zabavili v tržnici v Hatích na Znojemsku několik set kusů nebezpečné pyrotechniky. Zadrželi pět prodejců, kteří jsou podezřelí z nedovoleného ozbrojování a hrozí jim až tři roky vězení. Zabavené zboží teď zkoumají experti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zábavná pyrotechnika

Zábavná pyrotechnika

Razii na asijské velkotržnici v Hatích provedli policisté letos už poněkolikáté a pravidelně v nabídce nacházejí zboží, které nepatří do volného prodeje.

"Při akci byl opět zjištěn prodej pyrotechnických výrobků velmi nebezpečné čtvrté třídy, která patří do rukou pouze proškoleným odborníkům. Podařilo se zajistit 700 kusů této nebezpečné pyrotechniky, která bude podrobena znaleckému zkoumání," shrnul výsledky nejnovější kontroly mluvčí okresního policejního ředitelství ve Znojmě Jan Křepela.

S prodejem nebezpečné pyrotechniky na stáncích jsou podle znojemských kriminalistů stále větší problémy. Nedbalost při předvádění rachejtlí navíc vloni před Vánoci způsobila právě v této tržnici na rakouských hranicích rozsáhlý požár se škodou 150 milionů korun.

Ivan Holas, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme