České dráhy omezují na Silvestra provoz

Pokud plánujete na Silvestra a na Nový rok cestu ven, měli byste si ji dostatečně dopředu zajistit. S tímto varováním přišly České dráhy. Během silvestrovské noci totiž některé vlaky nepojedou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

osobní vlak

osobní vlak | Foto: Alena Palečková

O silvestrovské noci nepojede většina regionálních vlaků. Omezení se ale budou týkat i některých rychlíků, vlaků InterCity a všech Pendolin. Poslední Pendolino do Ostravy například z Prahy odjede už před půl čtvrtou odpoledne. Bez omezení pojedou jen mezinárodní rychlíky a noční mezistátní spoje.

"Většina regionálních vlaků, která jede po šesté večer, má v jízdním řádu poznámku, že nejede na Silvestra. Týká se to spojů v celé České republice," řekl Radek Joklík z Českých drah.

Provoz začnou dráhy utlumovat v pondělí právě po 18. hodině a odstávka potrvá až do úterního rána. Počet nočních spojů by se měl ale podle drah podobat víkendovému jízdnímu řádu. Podrobnosti o konkrétních tratích se dají zjistit i na lince 840 112 113.

Na Silvestra České dráhy omezují provoz pravidelně. Zrovna tuto noc prý totiž menší počet spojů stačí, protože všichni slaví. I přesto ale lidé přiznávají, že někomu by omezení provozu komplikace způsobit mohlo.

Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme