Jihlavané zůstali několik hodin bez elektřiny

Silná námraza včera způsobila opakované výpadky na celém území města. Přestože se všichni technici v terénu snažili situaci stabilizovat, k výpadkům proudu docházelo ještě i ve večerních hodinách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněhová kalamita

Sněhová kalamita | Foto: ČEZ

Energetická společnost EON teď pouští do drátů vyšší napětí, aby se ohřívaly a námraza z nich opadávala.

Mluvčí společnosti Božena Herodesová přiblížila i další možnost: "Druhý způsob je klasický, kdy není možní předehřívání, nebo je námraza větší, tak chodí montéři s laminátovými tyčemi a manuálně námrazu odstraňují."

Inverzní počasí komplikuje na Vysočině také dopravu. Sníh a námraza zatěžují větve stromů, které se mohou lámat a padat na silnici. Nebezpečí hrozí hlavně v lesních úsecích a v místech, kde stojí v blízkosti silnic více stromů. Od včerejška tam navíc mohou také ležet zbytky uježděných zmrazků. Podle dispečera silničářů Milana Špejtka, jsou všechny silnice sjízdné ale jen se zvýšenou opatrností.

Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme