Dopravní policie se zaměří na zahraniční řidiče

Každý desátý přestupek na našich silnicích spáchá cizinec. Ne všechny zahraniční řidiče se přitom podaří potrestat. Vymáhání pokuty, pokud nezaplatí na místě, je mnohdy složité. Ředitel dopravní policie Martin Červíček by proto uvítal větší spolupráci se státy Evropské unie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policejní kontrola

policejní kontrola | Foto: Jan Rosenauer

"Situaci by prospělo větší provázanost informací z jednotlivých zemí Evropské unie. Tyto myšlenky podporujeme. Je to samozřejmě otázka evropské legislativy, přímo nějakých konkrétních opatření v této oblasti." řekl Radiožurnálu Červíček.

Šéf dopravní policie dodal, co přesně policie plánuje v boji proti zahraničním pirátům silnic: "My budeme jednoznačně pokračovat ve stylu práce, který jsme nastolili ve druhé polovině roku 2007. To znamená, že budeme dělat speciální kontrolní akce se zaměřením na konkrétní problémy v příslušných lokalitách. A v problematice cizinců se budeme zaměřovat na příhraniční okresy."

Za prvních jedenáct měsíců loňského roku se na českých silnicích zabilo 1027 lidí, dalších 3650 utrpělo vážná zranění, přičemž cca 23 500 lidí si z havárie nese šrámy malé. Proti loňsku jsme si v této předběžné statistice nehod, která počítá jen s mrtvými do 24 hodin po havárii pohoršili skoro o 17 procent. Vyjádřeno konkrétním počtem mrtvých, je to o 146 lidí více. Pozitivní dopady bodového systému byste v policejních statikách hledali marně.

Petr Medek, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme