Krasobruslař Pljuščenko se vrací do Prahy, v dubnu přiveze show

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko dnes přijede do Prahy. Hlavním cílem jeho cesty je představit program své show Králové ledové arény, kterou přiveze 17. dubna. Minulé Pljuščenkovo plánované vystoupení v Česku skončilo fiaskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jevgenij Pljuščenko

Jevgenij Pljuščenko | Foto: www.evgeniplushenko.wz.cz

Trojnásobný mistr světa a pětinásobný mistr Evropy se měl v rámci exhibiční show Art On Ice ukázat v Praze už v roce 2004. Na led ale vůbec nevyjel a rozzlobení diváci se dožadovali vrácení vstupného, někteří podali i trestní oznámení.

Jak Pljuščenko řekl Českému rozhlasu, má kvůli tomu černé svědomí. "Před pár lety se mi v Praze vystoupit nepodařilo. Tehdy mi to zakázaly krasobruslařské federace, mezinárodní i ruská, teď mám ale skvělou příležitost odčinit to a ukázat se před českým publikem," řekl Pljuščenko.

A co ukáže v dubnu v hale hokejové Sparty? "Nejde jenom o krasobruslení, součástí show je také akrobacie na ledu, žonglování, živá muzika. Je to spíše takový koncert s prvky extrémního krasobruslení," popisuje Pljuščenko.

V rámci show Králové ledové arény pozval do Prahy také další hvězdy, například někdejší šampiónky evropského krasobruslení Irinu Sluckou a Suriu Bonalyovou, dorazí i vyhlášený slovenský showman Jozef Sabovčík a zřejmě také aktuální mistr Evropy Tomáš Verner.

Ruská média ale v poslední době rozebírala Pljuščenkova loňská zranění a operace kolen. Na otázku Českého rozhlasu, zda by to nemohlo jeho vystoupení v Praze znovu zkomplikovat, Pljuščenko ujistil: "Určitě ne, už jsem zdravý, dokonce už skáču čtverné skoky, například toeloopa. Naplno trénuji a zranění mě netrápí, němečtí lékaři zvládli operace skvěle."

Petr Vavrouška, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme