Olomoucký právník podal hromadné trestní oznámení na ČEZ

Olomoucký právník Jan Rytíř dnes podal hromadné trestní oznámení na společnost ČEZ kvůli způsobu odhalování černých odběrů proudu. K trestnímu oznámení se připojilo několik desítek lidí z Olomoucka a další jednotlivci i firmy z celé republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

demontáž elektrického vedení

demontáž elektrického vedení | Foto: ČEZ

Pracovníky největšího tuzemského dodavatele elektrické energie viní z pěti trestných činů - vydírání, zločinného spolčení, podvodu, porušování domovní svobody a poškozování cizích práv.

"V případu je zmapovaných 53 dílčích útoků trestného činu s celkovým počtem 177 poškozených a se škodou 18,6 milionu," řekl Českému rozhlasu právní zástupce poškozených Jan Rytíř.

Lidé v trestním oznámením napadají pracovníky zvláštního týmu společnosti ČEZ zaměřeného na odhalování černých odběrů proudu. Poukazují především na jejich údajně nezákonné praktiky a způsob jednání. Kvůli často agresivnímu chování kontrolorů vzniklo i občanské sdružení, které založili lidé z Olomoucka.

Zástupci společnosti, která hromadnému trestnímu oznámení čelí poprvé, jakékoliv pochybení odmítají. Mluvčí společnosti ČEZ Eva Nováková již dříve pro ČTK uvedla, že pracovníci postupují striktně podle zákona. Podle ní se tito lidé jen snaží odvrátit pozornost od svých činů.

Martin Hromádka, Alena Vykydalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme