Srážka tramvají v Ostravě si vyžádala dva mrtvé

V Ostravě se srazily dvě tramvaje. Podle posledních informací při nehodě zemřeli dva lidé. Původně se přitom hovořilo až o čtyřech obětech. Počty zraněných se pohybují kolem 35. Oba řidiči nehodu přežili. Tramvaje linky číslo 5 se čelně srazily mezi zastávkami Poruba koupaliště a Vřesina.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranáři zasahují při srážce tramvají v Ostravě

Záchranáři zasahují při srážce tramvají v Ostravě | Zdroj: ČTK

Příčiny nehody se teprve vyšetřují. Podle prvních odhadů ale havárii zřejmě zavinil jeden z řidičů tramvaje. Nerespektoval zákaz vjezdu na jednokolejnou trať. Následkem byla podle mluvčího drážní inspekce Zdeňka Neusara čelní srážka dvou tramvají, kdy součet rychlostí dosahova až sto kilometrů v hodině.

Tragická nehoda je první, která se v úseku Ostrava-Vřesina stala. Tramvaje se tu přitom kříží už léta. Hasiči vyprošťovali zraněné téměř tři hodiny. Přes tři desítky zraněných lidí rozvážejí záchranáři do nemocnic v blízkém okolí. Nejvíce jich přijala Fakultní nemocnice v Porubě, která je od místa havárie nejblíže. Zdravotníci ošetřují vážné úrazy hlavy i zlomeniny či tržné rány, řekl mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

Na místě neštěstí musel i sedmkrát přistát vrtulník, upřesnil Lukáš Humpl, mluvčí lékařské záchranné služby. "Vrtulník několikrát vzlétl i se dvěma zraněnými. To je samozřejmě naprosto nouzové opatření. Standardně vrtulníkem transportujeme pouze jednoho postiženého. Na místě zasahovaly desítky záchranářů z celé Ostravy," upřesnil.

Odpovědnost za tragickou srážku dvou tramvají v Ostravě nese městský dopravní podnik. Českému rozhlasu to potvrdil primátor Petr Kajnar. "Takové neštěstí v Ostravě už dlouho nebylo. Je to vlastně ostravský dopravní podnik, který je za to zodpovědný. Myslím si, že k takovému neštěstí nemělo dojít," řekl primátor.

Julie Rákosová, Ivana Šuláková, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme