Policie obvinila hokejistu Lubinu za nehodu, hrozí mu až pět let vězení

Bývalý hokejový reprezentant Ladislav Lubina zřejmě půjde kvůli čtvrteční dopravní nehodě před soud. Policisté ho obvinili z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Lubina měl způsobit havárii čtyř aut u Trotiny na Hradecku, při které zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Lubina

Ladislav Lubina | Zdroj: ČTK

"Dnešního dne v dopoledních hodinách bylo řidiči vozidla Volvo sděleno obvinění z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, kde zákon stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let," řekla Českému rozhlasu mluvčí královéhradeckých policistů Anna Pešavová.

Při tragické nehodě u Trotiny vyjel Lubinou řízený automobil do protisměru, kde se bočně srazil s nákladním vozem a pak ještě s dalším osobním autem. Nákladní vůz poté vybočil do protisměru a čelně se střetl s dodávkou, jejíž řidič i přes pomoc záchranářů na místě podlehl následkům zranění. Shodou okolností to byl otec fotbalisty Vratislava Lokvence.

Někdejší hokejista a současný asistent trenéra extraligového HC Moeller Pardubice z místa nehody po chvíli utekl. Až po více než šesti hodinách se přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem. Policisté Lubinu podrobili dechové zkoušce, která byla negativní. Proto podle mluvčí nebyl důvod, aby mu policisté odebrali řidičský průkaz. Lubina později při výslechu přiznal, že se plně nevěnoval řízení svého vozidla.

Lubina nehavaroval poprvé. Již v roce 2000 narazil v Pardubicích do semaforu a sloupu veřejného osvětlení. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici u něj zjistili 2,38 promile. O pět let později při nehodě u Chrudimi zničil svůj osobní automobil, sám vyvázl bez zranění. Pardubický klub poskytl Lubinovi časově nespecifikované volno z osobních důvodů.

Martin Hromádka, Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme