Do Studénky se po páteční tragédii vrátily vlaky

České dráhy krátce po půlnoci částečně obnovily železniční provoz ve Studénce na Novojičínsku. Po páteční nehodě vlaku EuroCity, před který spadla na trať mostní konstrukce, je průjezdná jedna kolej ve stanici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

odstraňování trosek

odstraňování trosek | Zdroj: ČTK

V místě páteční nehody, která si vyžádala sedm mrtvých, je zatím průjezdná jedna kolej. Radiožurnál to řekl mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. "Vlaky projíždí v nezávislé trakci, to znamená pomocí dieselových lokomotiv, protože kvůli práci jeřábů stále není nad tratí trolejové vedení."

"Jezdí tady už všechny vlaky kromě Pendolin; všechny osobní vlaky, rychlíky, expresy i spoje EuroCity a InterCity. Pendolina zatím mezi Prahou a Ostravou končí v Suchdole nad Odrou a dál jsme pro zákazníky zajistili ze Suchdola nad Odrou náhradní autobusovou dopravu přímo až do Ostravy," dodal Kubala.

České dráhy během dneška chtějí z tratě odstranit havarovanou lokomotivu a poslední osobní vůz. Potom stavební firma začne likvidovat železobetonovou mostní konstrukci, která se zřítila na koleje.

Po páteční tragické nehodě zůstává v nemocnicích celkem 33 lidí. Někteří budou během dneška propuštěni do domácího léčení.

Policie už také zná jména všech sedmi zemřelých. Poslední identifikovanou obětí je devětadvacetiletá Češka z Ostravy. Její totožnost potvrdil v noci výsledek testu DNA.

Lenka Rákosová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme