Železniční trať mezi Prahou a Olomoucí blokovala srážka dvou nákladních vlaků

Dva nákladní vlaky se dnes v noci (2:16) srazily na páteřní trati vedoucí z Prahy do Olomouce - v úseku mezi Moravičany a Mohelnicí. Nehoda si vyžádala život strojvedoucího poštovního expresu, který narazil zezadu do vlaku s uhlím. Obě koleje byl mimo provoz skoro 17 hodin. Provoz se podařilo částečně obnovit po 19. hodině. Přibližnou škodu odhadují odborníci na pět milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V úseku mezi Moravičany a Mohelnicí se srazily dva nákladní vlaky

V úseku mezi Moravičany a Mohelnicí se srazily dva nákladní vlaky | Zdroj: ČTK

Jak k nehodě došlo, přiblížil náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera: "Jeden nákladní vlak stál před vjezdem do stanice a druhý do něj zezadu najel. Bohužel při nehodě zahynul strojvedoucí zadního nákladního vlaku. Vykolejila jeho lokomotiva a další tři vagóny."

Nehodu podle drážních inspektorů zavinil výpravčí z Mohelnice, který na trať pustil bez ohlášení druhý vlak. Cestující na trati mezi Prahou, Olomoucí a Ostravou zatím ještě musí podle Českých drah počítat se zpožděním některých spojů.

Přehrát

00:00 / 00:00

První ranní vlaky dopravce podle svého mluvčího Petra Šťáhlavského odklonil hlavně přes Brno.

Jsou to jen čtyři dny, co osobní vlak narazil ve Vráži u Písku do prázdné odstavené soupravy. Tři cestující z jedoucího motorového vlaku se lehce zranili. V paměti pak máme také nejtragičtější letošní nehodou - náraz vlaku EuroCity do spadlého mostu ve Studénce na Novojičínsku. Srážka si vyžádala sedm mrtvých a sedm desítek zraněných.

Je cestování vlakem podle vás bezpečné? Hlasujte v naší anketě!

Igor Polák, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme