V Sušici skončí výroba sirek

Sušická firma Solo přestane po 169 letech vyrábět sirky. Výrobu končí kvůli extrémně nepříznivému vývoji kurzu české koruny a vysokým výrobním nákladům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

To byly věhlasné zápalky ze Solo Sušice

To byly věhlasné zápalky ze Solo Sušice | Foto: Solo Sušice

Jak potvrzuje mediální zástupce firmy Jiří Janoušek, podnik také propustí více než padesát pracovníků.

"K 1. říjnu 2008 pracovalo v Solo Sirkárně 83 lidí, z toho zhruba 55 pracovníků dostane výpověď, to znamená, že nebude zaměstnancem Solo Sirkárny od 1. 1. 2009. Solo Sirkárna se bude transformovat na obchodní společnost, která bude i nadále se zápalkami obchodovat, bude je dovážet, vyvážet, nicméně v České republice Solo Sirkárna zápalky již dále vyrábět nebude."

Všichni zaměstnanci, kteří musí ze Sola odejít, obdrží tříměsíční odstupné. Podle vývoje dosavadních jednání by měli najít uplatnění u dřevařských firem v regionu. Podnik uvažuje o tom, že strojní zařízení a výrobu převede do zahraničí, zřejmě do Indie.

Marika Táborská, Monika Červená Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme