Krádež kabelů zastavila vlaky mířící na Masarykovo nádraží v Praze

V Praze se komplikuje vlaková doprava na příměstské lince směrem z Nymburka na Masarykovo nádraží. Neznámý pachatel ukradl signalizační kabely. Doprava se na postiženém úseku plně obnoví až v neděli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pozemky u Masarykova nádraží

pozemky u Masarykova nádraží | Foto: Marián Vojtek

Jak řekl Radiožurnálu mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla, přibližně ve 12:27 byla zjištěna krádež v Praze na Masarykově nádraží.

"Došlo tam ke krádeži kabelů a následně to způsobilo vyřazení této trasy mezi Prahou-Hlavním nádražím a Prahou-Vysočany. Na této trati bohužel nejde jezdit. Navíc souběhem událostí byla plánovaná výluka v Praze-Vršovicích, takže to značně komplikuje provoz. Zjišťujeme rozsah škody. V každém případě nějakou dobu potrvá, než se nám podaří provoz obnovit."

Vlaky ze směru Lysá nad Labem, Nymburk a Poděbrady končí na Vysočanském nádraží, jak Radiožurnálu potvrdil mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

"Závada na zabezpečovacím zařízení Správy železniční dopravní cesty nás jako dopravce donutila k tomu, že vlaky, které jedou do Prahy od Poděbrad, Nymburka a Lysé nad Labem musí končit ve stanici Vysočany. Tady cestující vystoupí a my jim zdarma rozdáme jízdenky na MHD a oni metrem B pokračují do centra," uvedl Kubala. Stejně to podle něj funguje i opačně.

Předcházející krádež kabelu omezila železniční dopravu v Praze na konci září. Výluka postihla cestující mezi Hlavním nádražím a stanicemi Smíchov, Vršovice a Vysočany.

Katarína Brezovská, Radek Pavlovič, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme