Dalajlama je opět v Praze

Do Prahy dnes přijel tibetský duchovní vůdce dalajlama. Pozvali ho Václav Havel a Nadace Forum 2000. Třiasedmdesátiletý duchovní, nositel Nobelovy ceny míru za rok 1989, měl přijet do Česka už v říjnu na konferenci Forum 2000, kvůli operaci ale plánovanou návštěvu zrušil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tibetský duchovní vůdce dalajláma

Tibetský duchovní vůdce dalajláma | Foto: www.dalailama.com

V průběhu své nynější pražské návštěvy vystoupí zítra v Kongresovém centru Praha s veřejnou přednáškou "Porozumění: cesta ke štěstí," Radiožurnálu to potvrdil zástupce ředitele Nadace Forum 2000 Jakub Klepal:

"Tato akce je samozřejmě už zcela, bohužel, obsazená, vstupenky jsou úplně rozebrány. Nabídneme veřejnosti zprostředkovanou účast pomocí on-line živého přenosu. Bude také tisková konference a setkání s různými představiteli. Bude také velmi důležitá akce, a to je vystoupení v parlamentu před skupinou pro-tibetských poslanců," poznamenal Klepal.

Kromě Prahy dalajlama navštíví také Evropský parlament, který ho už tradičně podporuje. V Gdaňsku se setká s francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym, kam oba míří na oslavy 25. výročí udělení Nobelovy ceny za mír polskému exprezidentovi Lechu Walesovi. Právě kvůli tomuto setkání Čína požádala o odložení 11. summitu EU-Čína. Pokud se obě strany v brzké době dohodnou na novém termínu, mohla by se tato vrcholná schůzka konat v Česku, které od 1. ledna převezme od Francie půlroční vedení unie.

Milan Kopp, Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme