Podle Evropské unie máme málo jeslí

V Česku je rodičům a jejich dětem k dispozici málo jeslí. Vyplývá to z takzvaných barcelonských cílů, které přijala Evropská unie. Každý stát by měl vybudovat tolik jeslí, aby do nich mohlo chodit alespoň 30 % dětí v příslušném věku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vážení miminka

vážení miminka | Foto: Jan Rosenauer

Česká republika je v tomto ohledu na samém chvostu Unie. Do jeslí u nás chodí pouhá 2 % dětí mladších tří let. V Bruselu by o této problematice dnes měli jednat ministři práce a sociálních věcí členských zemí EU.

Podle českých zástupců bude ale nalezení rovnováhy mezi jednotlivými poltickými tábory velmi složité. Konzervativci totiž tvrdí, že děti jesle nepotřebují, protože je jim nejlépe v rodinném kruhu. Socialisté namítají, že pokud by jeslí bylo dost, rodiny by o jejich služby stály.

Přečtěte si také:
Rodiče dětí z Turnova diskutují o potřebě jeslí
V Berouně plánují novou školku
V Bílině na Teplicku začne od září fungovat nová mateřská školka
Strakoničtí radní zjišťují, zda mají lidé zájem o zřízení jeslí
Němci chtějí zvýšit porodnost

Ondřej Houska, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme