Ministryně Kopicová nebude žádat o další odklad státních maturit

Maturanti od příštího roku budou muset skládat státní maturitu. Rozhodla o tom nová ministryně školství Miroslava Kopicová. Podle ní je vše dobře připraveno tak, že nebude Sněmovnu žádat o další odklad. S tím ale nesouhlasí budoucí maturanti. Podle nich současná verze státních maturit dostatečně připravená není.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

maturita

maturita | Foto: Gymnázium Nad Alejí

Pokud se vyskytnou problémy, ministerstvo školství počítá s krizovými variantami. Radiožurnálu to potvrdil náměstek ministryně školství Jindřich Kitzberger.

"Ten koncept je už několik let založen na školském zákonu. Jednou došlo k jeho posunutí. V této chvíli jsou přípravy na takové úrovni, že je podle našeho názoru reálné, aby maturity příští rok proběhly," řekl Radiožurnálu náměstek ministryně školství Jindřich Kitzberger.

Současně také potvrdil, že pokud se vyskytnou problémy, ministerstvo školství počítá s krizovými variantami: "Důležité je si uvědomit, že v říjnu proběhne generálka, která všechny systémy vyzkouší. Samozřejmě projekt této velikosti sebou přináší řadu rizik. A u každého z těch rizik máme připravené nějaké záložní řešení, které bychom nasadili v případě, že něco selže."

Budoucí maturanti ale trvají na tom, že současná verze státních maturit není dostatečně připravená. To, jak bude přesně probíhat, nevědí ani jejich učitelé. Ještě před prázdninami proto chystají petici za odložení státní zkoušky dospělosti.

Katarína Brezovská, Radek Pavlovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme