Požár chaty v Rovensku pod Troskami si vyžádal 9 zraněných

Devět zraněných, z toho tři vážně, má na svědomí ranní požár rekreační chaty v Rovensku pod Troskami. V chatě hořelo vnitřní schodiště. První tři lidi hasiči vyprostili normální cestou, ostatní evakuovali přes střechu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

požár (ilustr. foto)

požár (ilustr. foto) | Foto: Jan Rosenauer

Rekreanty oheň překvapil ve spánku, většina lidí se nadýchala toxických zplodin z hořícího vnitřního vybavení. Zásah popisuje velitel hasičů Pavel Viták:

"Lidi byli evakuováni pomocí hasičů s dýchací technikou. S tím, že do objektu vždycky vnikla průzkumná skupina, která našla postižené, a vynesla je na nosítkách ven. Zdravotní záchranná služba pak prováděla oživováni těchto osob a ty pak byly transportovány do nemocnic."

Podle mluvčí liberecké záchranné služby Kristýny Fejfarové bylo na místě celkem ošetřeno devět zraněných. Z toho tři zranění lze podle ní považovat za velmi závažná: "Ta si vyžádala umělou plicní ventilaci. V jednom z těchto případů byl mladý - přibližně 20letý muž - oživován a následně transportován do krajské nemocnice v Liberci. Další 4 zraněné převzaly nemocnice v Jičíně, Turnově a Liberci. Dva lehce zranění byli ošetřeni na místě, v jednom případě šlo o člena Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje."

Oheň způsobil na rekreační chatě škodu za více než 1 milion korun.Vyšetřovatelé na místě šetří příčinu požáru.

Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme