Úmyslně založený požár zničil 13 kamionů na Mělnicku

Devět hasičských jednotek v noci likvidovalo požár kamionů v areálu dopravní firmy v Brozánkách na Mělnicku. Podle prvotních poznatků někdo oheň založil úmyslně. Škoda je předběžně odhadnuta na 40 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hořící kamiony

hořící kamiony | Zdroj: ČTK

"Vycházíme z prvotních informací, že požár vznikl na několika na sobě nezávislých místech," řekl jeden ze zasahujících hasičů Libor Pospíšil.

"Kamiony stály vedle sebe, takže se požár šířil snadno," uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan. Některé návěsy byly navíc už naloženy nákladem, jako jsou autobaterie, prací prášky nebo plastové fólie. Okolím se šířil nepříjemný kouř, obyvatelům okolních obcí proto hasiči doporučili neotvírat okna a nevycházet.

Případem se zabývají mělničtí policisté. "Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování se ale nemůžeme zatím podrobněji vyjadřovat," řekl mělnický policejní mluvčí Václav Tichý.

Při požáru nebyl nikdo usmrcen ani zraněn. Skutečná výše škody bude upřesněna po vyčíslení přepravci, majiteli vozidel a přepravovaného materiálu. Oheň zasáhl celkem 13 tahačů, 11 návěsů a jedno osobní auto. Policisté po šetření na místě nevyloučili, že by mohlo jít i o pojistný podvod.

Předcházející požáry v Česku:
Požár chaty v Rovensku pod Troskami si vyžádal 9 zraněných
Neznámí útočníci hodili ve Zdibech zápalné lahve na dům romské rodiny
Požár v domě romské rodiny ve Vítkově byl založen úmyslně
Průmyslový palác vzplál od elektrického vařiče, viník je neznámý
Při požáru skladu slámy a stavebnin v Trutnově uhořely dvě děti

Marika Táborská, Ludmila Vondráková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme