Taxikáři se v centru Prahy poprali se strážníky

V centru Prahy se ve čtvrtek odpoledne taxikáři poprali se strážníky. Taxikáři nejprve zablokovali bývalé stanoviště firmy Sedop. Protestovali tak proti tomu, že stanoviště před dvěma dny pražský magistrát zrušil a udělal z něj stání pro invalidy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taxi (ilustr. foto)

Taxi (ilustr. foto) | Foto: F. Tichý

Strážníci chtěli taxi, které blokovalo místo pro invalidy odtáhnout. Pak se strhla rvačka. Taxikáři a jejich stoupenci na jedné straně a městští strážníci na straně druhé. Na obou strana bylo několik lidí zraněno. Čtyři taxikáři byli zadrženi, u dvou z nich policie prověřuje podezření z útoku na veřejného činitele.

Mluvčí magistrátu Jiří Wolf si za rozhodnutím magistrátu zrušit stání na Staroměstském náměstí stojí. Taxikáři si zde účtovali 99 korun za kilometr, tedy zhruba trojnásobek regulovaného jízdného. "Je to skupina lidí a skupina taxikářů, kteří opravdu dělali ostudu. Vždyť všichni ví, že v případě, že si někdo sedne do taxíku, ujede pět kilometrů a má zaplatit 600 korun, tak že to je částka, která je v rozporu s dobrými mravy," řekl Wolf.

Protestující taxikáři podle Zdeňka Ponnerta žádnou vyhlášku neporušují, protože mají na dveřích jasně napsáno, že jezdí za 99 korun na kilometr. "Každý, kdo jezdí za 28 korun, tak buď porušuje fond pracovní doby, to znamená, že v tom vozidle nesedí 8 a půl hodiny, ale třeba až 16 hodin a nebo okrádá zákazníky," řekl Ponnert.

Hlavní město dalo firmě Sedop výpověď už v srpnu 2005 kvůli opakovanému porušování stanovených podmínek. Od té doby vedli taxikáři a magistrát tři soudní spory.

Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme